18.05.2012

Knjiga ''Samo Samobor'' kreće na put po Europi

Suvenir knjiga ''Samo Samobor'' obrta ''SRČEKO'' iz Samobora, osvojila je nagradu Srebrna kocka na prestižnom natjecaju ADCC Awards 2012. i time je automatski prijavljena na ADC*E Awards u Barceloni (21th Best of European Design And Advertising Awards 2012 ) te postaje dio izložbe koja nakon festivala u Barceloni putuje po Europi

Suvenir knjiga ''Samo Samobor'' obrta ''SRČEKO'' iz Samobora, osvojila je nagradu Srebrna kocka na prestižnom natjecaju ADCC Awards 2012. i time je automatski prijavljena na ADC*E Awards u Barceloni (21th Best of European Design And Advertising Awards 2012 ) te postaje dio izložbe koja nakon festivala u Barceloni putuje po Europi.

Naime, u organizaciji hrvatskog Art Directors Cluba i ove godine je odabrano najbolje od najboljega u dizajnu i oglašavanju te će pobjednici ovog natječaja svojim radovima sudjelovati na europskom ADC*E Awards festivalu koji se u lipnju održava u Barceloni. Od pristiglih radova žiri u sastavu: Boris Ljubičić, Dalibor Matanić, Damir Hoyka, Jernej Repovš i Branimir Lazanja odabrao je 14 najboljih koji putuju u Europu.

Art Directors Club of Europe – ADC*E je neprofitna organizacija europskih klubova kreativaca koja djeluje u 22 zemlje uključujući i Hrvatsku. Klub je osnovan 1990. godine sa ciljem promoviranja izvrsnosti u europskom dizajnu i oglašavanju.

''Samo Samobor'' naslov je fotomonografije u realizaciji Josipa Grđana i Silve Krajačić. Kroz prikaze godišnjega ciklusa rada i praznovanja u selima i zaseocima samoborskoga kraja, fotomonografija objedinjuje pejzažne prizore, motivski oslonjene na tradicijsko nasljeđe, s umjetničkim intervencijama fotografa Josipa Grđana.

Izvor: Radio Samobor